האם מותר לנשים להסתפר בלילה?

  • כ"ז חשון התשע"ו

שאלה

בס"ד, שלום כבוד הרב, האם לבנות מותר להסתפר אחרי שקיעת החמה? תודה

תשובה

שלום רב,

אמנם יש שנמנעו מכך על פי שיטת הקבלה, אולם לפי ההלכה הדבר מותר, ורבים סוברים שגם על הקבלה אין בכך חשש (האמור נכון הן לגבי בנים והן לגבי בנות).

מקורות: יעויין שו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן כ). וע"ע שו"ת ישראל והזמנים חלק א' (סימן יז אות יד), שו"ת שבט הקהתי חלק ו' (סימן תעב), שו"ת יצחק ירנן חלק ב' (סימן טו), ונטעי גבריאל ענייני תגלחת הילדים (פרק א הערה י).

בברכה,

הלל מאירס