שאל את הרב - כללי

מה היתה התכונה (המידה) החזקה ביותר ברחל אימנו ומה אפשר ללמוד ממנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! ביום ראשון י"א בחשון יחול בעז"ה יום פטירת רחל אימנו רצתי לבקש (ולשאול) מה היתה התכונה (המידה) החזקה ביותר ברחל אימנו ומה אפשר ללמוד ממנה? ובנוסף איזה קבלה אפשר לקבל באותו יום שתיהיה קשורה לרחל אמינו? (ועצות כיצד ניתן לעמוד בקבלה זואת) בתודה מראש ה.ס.

תשובה

שלום וברכה

הוותרנות היא המעלה הכי בולטת ברחל אימנו, ואי הקנאה באחר. הרי היא ויתרה על הזכות להיות בת זוג של יעקוב אבינו בחיר האבות שלא לבייש את לאה, ומה טוב לקבל קבלות בענין הפירגון והנתינה לאחר.

בהצלחה - בנימין שמואלי