מצוות אישה עזרה למתחזקת

  • כ"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, ברוך השם אני מתחזקת בשנה האחרונה,רציתי לשאול מספר שאלות זה די דחוף אני עדיין גרה בבית והבית שלי לא שומר,אני כבר שומרת שבת ועושה לבד קידוש ו3 סעודות-מה אני חייבת לאכול ולברך בסעודות?אני לא מבינה מהסידור,כמו כן מה ההבדל בין ברכות השחר לשחרית?אני קוראת השחר כל יום ולא שחרית,האם אני יכולה לבד בביתי לקרוא מנחה וערבית?ואני אומרת רק בלילה קריאת שמע מתי אני צריכה לבאך שוב?מה זה תפילת 18?מה אני צריכה לקרוא ולהתפלל כל יום?מה חובה על האישה ומה אני יכולה להוסיף על מנת לצבור עוד מצוות?כמו כן,אם אני לקחתי על עצמי ללא גופיות ללא מכנסיים קצרים וללא מחשופים ואני שומרת שבת ומתפללת כל יום כמעט שעה שכוללת תהילים שיר השירים פרשת הקטורת ,נשמת כל חי,האם זה אומר שזה תהליך של תשובה?אני ממש מבולבלת,אני לא יודעת האם אני עושה נכון או מתפללת נכון,כח לפעמים אני קוראת ברכות השחר מאוחר?בשבת גם אומרים השחר? סליחה על כל השאלות אבל אני ממש אובדת עצות אה עוד שאלה ברשותכם,אמי אשכנזייה ואבי עיראקי,אין לנו מנהג בבית,אם אני קוראת על פי מנהגי ספרד זה בסדר?כמו כן אם אני קוראת תפילת שמע יום אחד על פי מנהג אשכנז ויום אחרי מנהג ספרדי זה לא טוב?קניתי סידור אבל אני מבולבלת,כמו כן בנוגע לשבת,אני עושה הכול לבד,זה תקין?קידוש לבד,אבל אני לא שרה,כמו כן הבדלה גם אישה מחויבת? כמו כן,במידה ואני חייבת כסף לכמה אנשים מכיוון שאיתי מוצאת עבודה המון זמן והם מבינים האם זה גזל? והאם במידה ועשיתי עבירה לפני שנה כמה פעמים האם ההתחזקות שלי עכשיו מכפרת? תודה תודה תודה!!! תודה רבה לכם

תשובה

שלום וברכה

1. בכל סעדה מסעודות השבת יש לאכול לכתחילה כביצה לחם - כפרוס וחצי לחם/ לחמניה קטנה. יש לברך את ברכת המוציא על שני לחמים שלמים או לחמניות או פיתות כל דבר שברכתו המוציא.

לפני סעודת הלילה אומרים את הקידוש הארוך, לפני סעודת היום מברכים רק ברכת בורא פרי הגפן. בכל פעם שמקדשים יש לשתות את היין לפחות רוב רביעית כ50 מ"ל. לפני סעודה שלישית אין מקדשים כלל.

2. ברכות  השחר ראי http://www.hidabroot.org/he/question/57904

תפילת העמידה/תפילת שמונה עשרה ראי http://www.hidabroot.org/he/question/18813

בוודאי שאת יכולה להתפלל מנחה וערבית בבית לבד.

3. בוודאי שאת בתהליך עמוק של תשובה. אצעי לשלוח לנו מס' טלפון כדי שנוכל לשוחח איתך ולסייע לך בהמשך ההתקדמות וההתחזקות לפי מצבך.

4. ברכות השחר ניתן לומר כל היום וראוי להקדים במידת האפשר. גם בשבת אומרים את כל ברכות השחר.

5. את יכולה לקרוא לפני מנהגי ספרד.

6. אישה חייבת בהבדלה ולשתות את כוס היין כמו גבר. ניתן לקדש ולהבדיל לבד. אין חובה לשיר.

7. אם את רוצה לשלם וכעת אין לך, אין כל חשש גזל.

8. תשובה מכפרת על כל חטא ועוון.

נשמח לסייע לך עוד בכל שאלה ובכל עניין.

כמו כן אם תרצי הכוונה טלפונית להביהר לך כל מה שתרצי, נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב אילייך.