כשרות אצל הורים

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

שלום, רציתי לדעת האם מותר לי ולבעלי לאכול אצל הורי תבשיל בשרי שהתבשל בו בשר /עוף בכשרות רבנות בלבד-בלי לאכול את הבשר אלא רק את ירקות /קטניות שהתבלו יחד? האם מותר לאכול את העוף גם אם אינו בכשרות מהודרת? האם יש כאן עניין של כיבוד הורים אם ידוע שזה פוגע בהם? ומה לגבי בעלי? צריך לציין שאנחנו ספרדים שומרים כשרות בשר בקר חלק ועוף מהדרין. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בעופות ניתן להקל בשעתה דחק וראוי לדבר עם ההורים שיתחשבו בכם. בבקר יש להקפיד על בשר גלאט ואם בושל בשר לא גלאט אין לאכול את הירקות שבושלו איתם בפרט לבני ספרד.