שאל את הרב - כללי

מספר שאלות בכמה נושאים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ! ברצוני לשאול שאה בכמה נושאים שונים ,אשמח לקבל תשובה : א . אני נוהג להאריך בתפילת 18 , בתפילת ערבית כשאני עוד בתפילת 18 , הש´ץ כבר סיים ומתחיל קדיש ואז את המזמור שיר למעלות אשא עיני , אני נוהג להוסיף את מזמור זה לפני `אלקי נצור` . האם כשאני מסיים תפילת 18 (כשבדרך כלל הציבור כבר נמצאים ב`עלינו לשבח`) יש לומר שוב את המזמור בתור ההשלמות שאני צריך להשלים כחלק מתפילת ערבית ? ב. האם כיום שנהוג לקבל את השבת עוד לפני צאת הכוכבים זה כבר נחשב לתוספת מחול על קודש והשבת נכנסת רק בצאת הכוכבים ? ג. הייתי רוצה להבין את העניין של `פת הבאה בכיסנין` , האם למשל כשאני קונה בורקסים למטרת שביעה (למשל 5 בורקסים) אני יברך המוציא או המזונות והאם זה משנה איזה סוג של בורקס נקנה ? ד. מהי הדרך הנכונה להזיז את העצמות של העוף בשבת (בעניין מוקצה נולד) ? סליחה על השאלות הרבות ותודה רבה , חג שמח .

תשובה

שלום וברכה

א. יש לומר את המזמור כהשלמה,

ב. לא.

השבת נכנסת בשקיעת החמה, ויש להוסיף שלוש דקות לפחות לפני שקיעת החמה כדי להוסיף מחול על הקודש.

וכן ביציאת השבת.

השבת יוצאת רק בצאת הכוכבים, ויש להוסיף שלוש דקות כדי להוסיף מחול על הקודש.

ג. אם הינך אוכל כשיעור קביעת סעודה שהוא כשיעור חמש ביצים הינך נכנס לספק חובת ברכת המזון ויש להימנע מלאכול שיעור זה כי יש הסוברים שגם בשיעור זה עדיין אין מברכים המוציא וברכת המזון.

ד. עצמות עוף ראויים בדרך כלל לאכילת אדם ואינם מוקצה.

בברכה - בנימין שמואלי