שאל את הרב - כללי

שתי שאלות שאינן קשורות זו לזו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, שאלותי הן: א. האם במהלך 40 יום בהם עלה משה להר סיני למד מפי ה` את התורה שבע´פ? אם לא אז לשם מה עלה להר בעצם? לכתיבת התורה? אם כן לשם מה הוצרך 40 יום בלוחות שניים והרי נמסר לו הכל בפעם הראשונה? האם ה40 יום השניים היו לשם תפילה וכפרה על חטא העגל? סליחה על השאלות המעט ילדותיות קראתי מעט אך יצאתי מבולבלת. אשמח אם תעשו לי סדר בדברים. ב. האם יש איזה משמעות לכך שחולמים על דוד או דודה שנפטרו כבר די מזמן ופתאום בחלום כאילו מודעים לי שהם נפטרו או שאני בלוויה שלהם ובעצם כבר נפטרו מזה שנים. בברכת גמר חתימה טובה ובשורות טובות,

תשובה

שלום וברכה

א. אכן הוא למד את כל התורה שבעל פה באותם ארבעים הימים שהיה שם ולימוד התורה שבעל פה היתה בלילה, כמבואר במדרשים.

ומבואר בספרים שאת כל תורת הפלפול קיבל משה בארבעים הימים האחרונים.

ב. לא תמיד יש לכך משמעות, והכול תלוי בנסיבות בעניין.

בברכה - בנימין שמואלי