נטילת גלולה למינעת הריון ביום כיפור - מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1) הנני נוטלת גלולות למניעת היריון בכל יום בשעה קבועה (20:00). שאלתי היא מה קורה בערב יוה´כ כאשר אינני יכולה ליטול את הגלולה בשעה הקבועה. האם מותר לי להקדים בכמה שעות וליטול את הגלולה לפני כניסת הצום ואהיה מוגנת מפני היריון? 2)השבוע התחלתי לספור שבעה נקיים ובמוצא´ש, להפתעתי, ירד לי דם. הדימום הפסיק בבוקר יום ראשון. שאלתי היא האם עלי להתחיל מחדש את הספירה או להמשיך בספירה? (חשוב לציין כי בעלי ואני מעדות המזרח). בברכה, מור.

תשובה

שלום וברכה

אני ושב שכבר עניתי על השאלה ובכל זאת אכתוב את התשובה שוב, למרות שעניים יום הכיפורים כבר עבר,

מותר לקחת את הגלולה לא מים ביום כיפור.

יש להתחיל את ספירת הנקיים מחדש.

בברכה - בנימין שמואלי