שאל את הרב - כללי

שיחה בין בחורים לבחורות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה בשיחת בנים ובנות השאלה שלי היא האם שיחה כלשהיא שלא לצורכי מצווה בן גבר לאשה שלא הכירו למטרת שידוך , אלא מעין אלו השיחות שמתנהלות בקרב בחורי ובחורות בני-עקיבא, או מעין אלו השיחות שבין בחורים ובחורות החוזרים מסליחות היא מותרת , לא מין הראויה , או שממש אסורה??? האם זה בבחינת ´ ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך´ - האם ראוי לבנות ישראל להתרחק מהבחורים ולא לדבר עימם כלל וכלל, או שמא מותר להקל בכך? האין אשה עוברת על צניעותה בכך שיושבת ומדברת עם בחורים במקום לחפש לעצמה שידוך בדרך האמיתית והנכונה? למרות שלא נוגעת בהם. ומה במידה שמדברים על דברי התעוררות הנפש לתשובה, או שמדברים דברי קדושה בינהם, האם אז יש מקום להתיר? חשוב לי לשמוע תשובה בקשר לכך , כי חברותיי מטיילות לעיתים עם בחורים אלו של בני עקיבא ואני מפאת חוסר הביטחון שבקדושת הדבר מרחיקה מהם תמיד..והדבר גורם לי למעט צער וחוסר ביטחון בעצמי וקצת התרחקות מהחברה - אבל בלב יודעת שהכל למען שמו באהבה!! האם כך ראוי לי לעשות? או שמא כך אני יכולה לפספס מישו שעלול להיות השידוך שלי? בתודה מראש.. :)

תשובה

שלום לך

את נוהגת בדרך הנכונה והשיחה המשותפת אסורה בהחלט, ללא כל מקום להתיר, והדבר אסור גם בשיחות תורניות, אשרייך שאת נשמרת מכל רע.

ובוודאי שאת לא מפסידה את זיווגך בכך שאת שומרת את מצותה` וללא ספק תזכי בעזרת ה` לזיוג הגון באמת, כראוי לך יראת שמים.

עלי והצליחי - גמר חתימה טובה, ותזכי לזיווג הגון עוד השנה - בנימין שמואלי