מידת קנאה וכעס

  • י"ב חשון התשע"ו

שאלה

איך אפשר לעזור לילדה שסובלת ממידת קנאה וכעס? הבת שלי בת 7 וכל מה שיש לאחותה הקטנה ממנה בשנה היא רוצה ותמיד לוקחת לה דברים העיקר שלה יהיה ולאחותה לא, אם קונים משהו לאחותה היא מקנאה ורוצה גם אם לא היא עושה בלגן בוכה צורחת משתוללת מרביצה ונכנסת להתקף של עצבים וכעס גדול. יש לציין שהיא נולדה אחרי 14 שנה יש לה אחים גדולים ודי מקבלת תשומת לב ופינוק הרבה מאבא שלה

תשובה

שלום וברכה

היא צריכה ללמוד שאף אחד לא מתרגש מהבכיות והצעקות.

אם קנו משהו לאחות והיא גם רוצה אומרים לה סליהח זה רק לאחות. ברגע שהיאמתחילה בהתקפה יש להכניסה לחדרה ולומר לה ברוגע שמי שרוצה לבכות ולצרוח יכולה ללכת לחדרה ולבכות שם ולאסור עליה לצאת עד שהיא מסיימת את הבכי, יש להיות עקביים וחזקים ולא להיכנע לה. לאחר כ10 דקות או כל זמן אחר יש לפנות איליה ולשאול אם היא כבר רוצה לצאת או לא ולא להתחתנן בפניה לסיים את הבכי. לאחר כמה פעמים היא תבין שדרכה לא תועיל לה מאומה והיא תפסיק בעז"ה.