שאל את הרב - כללי

גן עדן יש מקום כזה איפה הוא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כתוב בהרבה מקומות בגמרא שהיו כל מני אנשים שנכנסו לגן עדן בחיים ושהם הלכו במקום מסוים בכדור הארץ והגיעו לגן עדן רציתי לדעת אם יש מקום כזה איפה הוא? תודה רבה בברכה:לוי מושייב

תשובה

שלום וברכה

איננו יודעים כיום היכן זה, אך לא אמנע מלהעתיק את דברי ספר תורת האדם להרמב´ן - אות קכג שער הגמול

דבר זה עיקרו בתורה ופירושו בדברי סופרים שגן עדן מצוי הוא בעולם הזה במקום ממקומות הארץ, ושארבע נהרות יוצאין משם ואחד מהם פרת הסובב ארץ ישראל, וכל מה שבא בכתוב מפשוטי סדר בראשית הכל אמת אין מקרא מהן יוצא מידי פשוטו,

ואנשי המדות עצמן יאמרו שגן עדן תחת קו ההשויה שלא יוסיף היום ולא יחסר, ובספרי הרפואות ליונים הקדמונים וכן בספר אסף היהודי יספרו כי אסקלפינוס חכם מקדוני וארבעים איש מן החרטומים מלומדי הספרים, הלכו הלוך בארץ ועברו מעבר להודו קדמת עדן למצוא קצת עצי הרפואות ועץ החיים למען תגדל תפארתם על כל חכמי הארץ, ובבואם אל המקום ההוא ויברק עליהם להט החרב המתהפכת ויתלהטו כלם בשביבי הברק ולא נמלט מהם איש, ותשבות חכמת הרפואה מן הגוים ההם ימים רבים עד מלוך ארתחששתא המלך, ואחרי כן נתחדשה בהם דעת הרפואה על ידי הנקובים בשם במלאכה ההיא, וכל אלה דברי אמת הם ידועים ומפורסמים גם היום כי רבים מבאי הארץ הלזו ארצה בני קדם יראו מרחוק הלהט המתהפכת:

בברכה - בנימין שמואלי