נוער

למה שהקב"ה יקשיב לתפילה שלי?

  • ט' חשון התשע"ו

שאלה

כבר תקופה ארוכה שאני לא מעזה לדבר עם ה׳. יש לי מחסום ממש גדול וכל כך הייתי רוצה לגשת אליו ולשפוך את ליבי אבל אחר כך אני חושבת שהוא לא יכול להקשיב לי כי עם ישראל בצרה ויש ייתומים ואלמנות והבעיות שלי זה כלום לעומתם. כשאני רוצה לפנות אליו אז איזה קול מדבר אליי של - למה נראה לך שהוא ייקשיב לך? יש לו דברים יותר חשובים - או- תגידי תודה שיש לך את הבעיות האלה בכלל... יש משפחות שכולות וכ״ו... אני אובדת עצות. אני רוצה לדבר עם ה׳ כי גם לי יש בעיות ואני צריכה אותו! איך אפשר לשפר את ההרגשה הזו? אני מרגישה מאוד מאוד בודדה..

תשובה

שלום וברכה

אם אבא מבטיח לך שהוא רוצה לשמוע אותך הרי שבוודאי הוא ישמע אותך והנה דוד המלך אומר בתהילים קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראהו באמת ועוד אומר משה רבינו בתורתינו הקדושה ספר דברים פרק ד' פסוק ז) כִּי מִי גוֹי גָּדוֹל אֲשֶׁר לוֹ אֱלֹהִים קְרֹבִים אֵלָיו כַּידֹוָד אֱלֹהֵינוּ בְּכָל קָרְאֵנוּ אֵלָיו: תפילת כל אדם ואדם מתקבלת במרומים ונשמעת לפי אבינו שבשמיים. מרובים הם הסיפורים המקובלים על תפילת אדם יחדי ששינתה גזר דין בשמיים. ה' יעזור שתפילותייך יתקבלו ברחמים וברצון.