שאל את הרב - כללי

איך אפשר לצפות לישועה בזמן שלא מוכנים רוחנית למלך המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, כמה שאלות ברשותך 1. איך אפשר לצפות לישועה בזמן שלא מוכנים רוחנית למלך המשיח? 2. אוכל שהיה מתחת למיטה וכו` בלילה הוא טמא. זה כולל גם מים? ואם האוכל היה סגור באריזה הוא מותר לאכילה? 3. מה זה פירוש תוספות, ומה היא הברייתא? 4. האם ההלכות בקיצור שולחן ערוך של הרב גנצפריד זצ´ל (+תוספות של הרב מורדכי אליהו שליט´א) הם שונות מההלכות של בית יוסף, או של הבן איש חי, ואם רוצים שלמות בעבודת ה` לפי מי הולכים, והאם חשוב לדעת את דעת כל הפוסקים? 5. האם לענות אמן על קדיש וברכות בזמן בזמן שאני באמצע תפילה, והאם כן אז איפה ומתי? 6. הבנתי שפיצה עם גבינה ברכתה מזונות. בסוף מברכים על המחיה, או שזה תלוי בכמות, ואם כן מהי? 7. אם אוכלים ירקות ומזונות ובברכת על המחיה כתוב `ועל תנובת השדה..` זה מוציא ידי חובה ולא מברכים ´בורא נפשות`? ואם כן מברכים אז מה קודם למה? 8. תליה בבית הכיסא - בריא/לא בריא? 9. לימוד גמרת שוטנשטיין לבד לא מומלץ מהסיבה שאין התעמקות והרבה ומחשבה? 10. האם מותר להפיח בבית הכנסת? 11. תפילת ערבית היא חובה? ומתי אפשר לבקש בקשות בתפילה? (לא רק ערבית, כולם) 12. גידול זקן היא מצווה מתרי´ג/מהתורה, והאם זה נכון שמי שלא נוגע בזקן ימחלו לו על כל עוונותיו? (הרב אמנון יצחק שליט´א בשם הבאבא סאלי זצ´ל) 13. יש עניין לצום בראש השנה לפי מה שהבנתי. מתי זה יוצא והאם זה יועיל לכפרת עוונות ושנה טובה בעזרת ה`? כן, הרבה שאלות, מחילה. אני יבין אם לא יהיה זמן להשיב על כולם. כמה שאפשר אפשר ואם אפשר לפני יום ראשון בבוקר שאני לא יהיה פה לשבועים, אני ישמח. תודה רבה רבה שבת שלום ושנה טובה!

תשובה

שלום וברכה

1. שאלה טובה שאלת, ויש לנו להכין את עצמינו להיות ראוים לקבלת המשיח, ואם אנו מנסים להתכונן כראוי, הרי כאשר משיח יבוא ייחשב הדבר כאילו התכונת לגמרי.

2. יש מקילים במים, ויש מקילים אם האוכל היה טמון בשני שקיות.

3. תוספות, הם הוספות על פירוש רש´י.

ברייתא היא דברי התנאים שנשארו מחוץ למשנה.

4. הקיצור שולחן ערוך עם הוטספות הגר´מ אליהו הם הסיכום המקוצר של כל ההלכות הנדרשות ליהודי.

יש דברים שכתוב שראוי להחמיר, ויש דברים שכתוב ואין להחמיר, ולא תמיד צריך להחמיר כפי שכל השיטות.

5. עד ברוך שאמר עונים הכול.

מברוך שאמר, עד ישתבח עונים רק ´אמן´ ולא ברוך הוא וברוך שמו.

מתחילת יוצר אור עד שמונה עשרה עונים רק יהא שמיה רבה ואת האמן שלאחר דאמירן בעלמא, וכן אמן של הא-ל הקדוש ושומע תפילה.

בתפילת שמונה עשרה אין עונים כלל אמן, אלא ישתוק ויהרהר ´אמן´ בליבו.

6. אם רוצים לאכול יותר משני משולשים מברכים המוציא וברכת המזון.

7. זה לא מוציא את הבורא נפשות, ומברכים קודם על המחיה ולאחר מכן בורא נפשות.

8. לא בריא.

9. הלימוד מומלץ מאוד, ומי שיכול להעמיק ללא שוטנשטיין תבוא עליו הברכה.

10. מותר.

11. ערבית היא חובה.

הוספת בקשות מותרת בבכרת שומע תפילה וכן לאחר יהיו לרצון השני.

12. אסור מן התורה לגלח את הזקן, אבל גידול הזקן הוא ממידת חסידות.

13. אין לצום בראש השנה, ראש השנה היה בימים שלישי ורביעי.

שנה טוב ה- בנימין שמואלי