האם מותר@

  • ז' חשון התשע"ו

שאלה

האם מותר לקשור שרוכים בנעליי'ם בשבת ? ועד איזה שעה בדיעבד מתפללים שחרית אם לדוגמא ב12 הנחתי תפילין מה אני מתפלל ומה לגבי שעה 11 עד איזה שעה שחרית ובאיזה שעה כבר אני מתחיל להתפלל מנחה? מזה בורר או טלטול בשבת אף פעם לא הבנתי בזה ואני רוצה לדעת אני מפחד לעשות עבירה ואני לא יודע אפילו שאני עושה והאם מותר לישון עם נעליי'ם בחדר? האם מותר שיהי'ה פלאפון לדוגמא lg אבל עם אינטרנט כשר האם זה מותר? ואם האינטרנט רגיל אבל אני לא נכנס לאתרים אסורים זה עדיי'ן עבירה ? ממש חשוב לי כל הדברים האלה והאם מותר לי שתהי'ה לי חברה וכמובן נשמור נגיעה ואף פעם לא נהי'ה לבד נהי'ה רק ליד אנשים ?

תשובה

שלום וברכה

מותר לקשור עניבה על קשר.

זמן תפילת שחרית הוא עד סוף זמן תפילה כיום בערך ב9:30. בדיעבד ניתן להתפלל עד חצות כיום בערך ב11:30.  מי שלא התפלל עד חצות יתפלל פעמים תפילת העמידה של מנחה כאשר התפילה השנייה היא השלמה של שחרית.

הנחת תפילין תהיה לכתחילה בתפילת שחרית. בדיעבד תוכל להניח תפילין כל היום.

תפילת מנחה תהיה חצי שעה לאחר חצות בערך ב12:15.

תראה כאן http://www.toratemetfreeware.com/online/f_01355_part_22.html#HtmpReportNum0112_L2הלכות בורר

http://www.toratemetfreeware.com/online/f_01355_part_22.html#HtmpReportNum0079_L2 הלכות טילטול מוקצה.

מותר לישון עם נעליים בחדר.

רק אם יש צורך מיוחד במכשיר סמארטפון בהתייעצות עם רב המכיר אותך.

אסור שיהיה חבירה כלל וכלל אלא למטרת חתונה.