ראיית קרי

  • ו' חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, 1. הספרים הקדושים מלאים לגבי חומרת עוון הוצאת שז"ל והעונשים החמורים על כך. אם ראיתי קרי בלילה האם זה נחשב לי כאילו ממש פגמתי בברית בפועל ? והאם חלים עלי העונשים של אדם שפגם בברית? (לדוגמא לעניין שנאמר שמי שפוגם בברית מנודה ל40 יום ותפילותיו לא נענות וכו') אציין שאני שומר על הברית ומשתדל גם על העיניים ככל האפשר. 2. במשך 22 שנה שהייתי חילוני מעולם בחיי לא ראיתי קרי. מאז התחזקתי, ובחודשים האחרונים קיבלתי עלי שמירת הברית - ופתאום בתקופה של חודשיים ראיתי קרי כבר 3 פעמים (פעמיים בליל שבת ופעם אחת בליל שמיני עצרת, דבר שציער אותי מאוד), למה דווקא כשאני שומר על הברית פתאום כביכול "הגוף בוגד בי"? וכיצד אפשר לגרום לתופעה להיעלם? 3. לגבי טבילת בעל קרי - זה חובה מעיקר הדין? ובמידה ולא טבל, יש לזה השלכות הלכתיות כל שהן?

תשובה

שלום וברכה

אין לחשוש לקרי כלל. כל שהקרי לא בא כתוצאה ממחשבות אסורות ואתה קורא קריאת שמע שעל המיטה.

כל זמן שהאדם מוציא את זרעו לבטלה בעצמו אין קרי בא כי הגוף משחרר את הזרע על ידי פגם הברית.

ראוי מאוד לטבול לקרייך מיד בבוקר ויש בזה טהרה גדולה לנפש אולם אין הטבילה מעכבת ואם אין לך איפה לטבול תוכל להסתפק במקלחת במשך כשתי דקות ותתפלל ותלמד ללא חשש, אם כי גם המקלחת אינה מעכבת.