יום הכיפורים לאשה מניקה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית, אשרנו, ישראל, שזכינו לאתר נפלא ולמורי דרך נפלאים, יישר כח! ילדתי, ברוך ה`, לפני כחודשיים. אני מניקה הנקה מלאה ולא מעוניינת שבתי תעבור לתחליף חלב. הבעיה שאני מאד חוששת שלא אוכל להחזיק מעמד בצום של יום הכיפורים.עם הנקה מלאה.האם ישנה אפשרות לצום עם הקלה מסויימת (שמעתי משהו על שתייה בשיעורים), בנוסף עברתי כריתה של בלוטת התריס ואני שותה כדורים במקום, האם מבחינה הלכתית זה משנה משהו? תודה ושנה טובה.

תשובה

שלום וברכה

אין להפסיק את הצום ואין לשתות בעת הצום ככלל.

ראוי לשתות יום לפני הצום שתייה מרובה כ20 כוסות מים, וכך לא יחסר לך חלב, הדבר בדוק!!

אם את לוקחת כדורים בלבד ללא מים, אין בכך בעייה.

בהצלחה וצום קל - בנימין שמואלי