אכילה בחו"ל

  • ז' ניסן התש"פ

שאלה

אני יהיה בחוץ לארץ מספר ימים ויש לי שאלה בנוגע לאוכל שם השאלה שלי היא מה מותר לאכול שם שלא צריך שיהיה בוא כשרות לדוגמא אמרו לי שמותר לאכול ירקות לחם ולשתות דווקא קוקה קולה (אני לא יודע עד כמה זה נכון) תודה רבה ובשרות טובות אמן

תשובה

שלום וברכה

מותר לאכול פירות וירקות טריים.

אין לאכול לחם, אם אין להשיג לחם כשר בעיר זו יש מקום להקל בשעת הדחק לקנות לחם רגיל לא מיוחד ממאפיה נכרית.  יש לברר אם יש בזה שומן מן החי.

מותר לשתות בירה קוקה קולה סודה וספרייט.

מותר לקנות שימורי טונה או דג כשר שלם חי ולנקותו לבד.

רבים מדגני הבוקר מותרים

אין לשתות חלב נכרי.

אורז חי מותר

פסטה רגילה מותרת.

שימורי ירקות.

מיצים טבעיים מותרים.  מיץ ענבים או אף תערובת של מיץ ענבים אסורה.