עליה. לקבר

  • ב' חשון התשע"ו

שאלה

שלום! אנחנו נוהגים כמנהגי הספרדים ועדות המזרח והועלתה השאלה האם עליה לקבר ביום האזכרה של הנפטר זה מנהג או הלכה. תוכלו לענות לי בבקשה על השאלה הזו? כמובן, מאד חשוב לי שתציינו את המקורות לתשובה כדי למנוע חיכוכים... תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מנהג קדוש. הנה דברי הרב בעל ילקוט יוסף קצוש''ע יורה דעה סימן מ - מנהגים השייכים ליום השנה : ט כבר פשט המנהג להשתטח על קברי אבותיו ומנהג יפה הוא ובפרט ביום פקודת השנה וכבר נתקנו על זה סדרי תפלה קריאת פרקי תהלים ומשניות ויש להשתדל אם אפשר שיהיו שם עשרה אנשים כדי שיאמר שם קדישלעילוי נשמת אביו או אמו.