גדר סרט כשר

  • א' חשון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום, מה הגדרים בשביל לדעת אם סרט הוא כשר, וגם האם יש הבדל בין גברים לנשים, (כי הן פחות נוטות להרהור). האם יש דברים שישתנו מאדם לאדם?

תשובה

שלום וברכה

צפיה בסרטים מכל סוג שהוא אינה מומלצת עקב הנטיה בדרך כלל להתמכרות לסרטים והפסד של המון שעות ביום + איבוד כושר חברתי בצפיה ממושכת בסרטים.

גבר החייב בלימוד תורה מוגבל ממילא בצפיה בסרטים כי זמנו הפנוי מעבודה צריך להיות מלא בלימוד תורה. רק בעת שהמוח צריך באמת למנוחה ואין באפשרות האדם ללמוד תורה מותר לו לצפות בסרט כשר כפי הצורך.

קשה להתיר לגבר לראות סרט שיש בו נשים בכלל ונשים לא צנועות בפרט אף אם נניח שאין בסרט אקטים מגונים {דבר שכמעט אינו מצוי] רק סרטי טבע או סרטים שיש שם שחקנים גברים בלבד, מותרת לגברים.

לנשים הדבר קל יותר גם כי לנשים אין חובת לימוד תורה וכן אין להם איסור לראות נשים לא צנועות ובלבד שלא יהיו שם מראות אסורות של זימה וכדו'.