מה החשיבות של קריאת שמע שעל המיטה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמי עדי ויש לי שאלה בקשר לקריאת שמע שעל המיטה שנוגעת לחברי. חברי היה אומר מדיי לילה שמע שעל המיטה. אך הדבר הביא אותו לטומאת קרי. ולדבריו הרב של הישיבה שלו התיר לו להפסיק לומר שמע שעל המיטה. הייתי מעוניינת להבין מדוע והאם אכן הדבר כך...ומה הסגולות של שמע, ובכלל הייתי שמחה לדעת יותר על שמע וכמה חמורה העובדה שלא קוראים אותה מדיי לילה. בתודה מראש עדי

תשובה

שלום וברכה

דברים משונים הם, אין קריאת שמע מביאה לטומאה אלא להיפך, מי שאינו קורה את שמע יכול לבוא בקלות לידי קרי.

ההפסד באי קריאת שמע הוא עצום שהאדם מפסיד את השמירה עליו, וכן נשמתו אינה חוזרת למקורה עם דברי תורה.

אני ממליץ שישוב ויקרא את שמע בכל יום "בכוונה", ויוסיף לקרוא את ארבעת הפרקים הראשונים שבתהילים וישמור את עצמו שלא לחטוא בעיניו ובמחשבתו, ולא יחטא.

בברכה - בנימין שמואלי