שאל את הרב - כללי

משכב זכר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!ידוע לי שאסור הדבר בתכלית האיסור, יש לי רק כמה שאלות קצרות,מה החטא בדבר מדוע זה כ"כ חמור האם זה חמור כמו לפגום בברית \זרע לבטלהאו שזה עניין אחר לגמרי שאין עליו כיפורלגבי האישה לא מוזכר האיסור בדבר מה ההלכה אומרתהאם יש איסור כזה או התנגדות כלשהי שאישה תקיים יחסים עם אישה אחרת האם יש עבירה בדברחלילה לא גיליתי עניין בשום אחד מהמקרים רק רציתי לדעת את ההלכה לגבי זה).תודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

כל איסורי עריות חמורים מאוד, מכיון שהפשע נעשה מעומק גוף האדם, ובלשון התלמודי זה נקרא `פושעי ישראל בגופם`.

על משכב זכר חייבה התורה עונש חמור מאוד, יותר חמור מזנות עם אשת איש, ולפי המפרשים החטא הזה שומט את הבסיס של קיום העולם, מאחר וכל ההמשך מסוכן לנוכח התמסדות הקשרים מהסוג הזה. ועל פי הקבלה יש בחטא זה משום גרימת הרס רב בעולמות העליונים ומהפכים דברים מאוד מסודרים בהשפעת השפע לעבר העולמות התחתונים, כך שהחוטאים האלו מאבדים טובה רבה, וגומרים סבל לאנשים אחרים כתוצאה מקלקול דרכי ההשפעה לעולם הזה, ורה בספר שער רוח הקודש של מרן האריז"ל בדף טו את גודל החורבן שעושה החוטא בכך, בכל העולמות.

במשכב זכר, עוברים גם על איסור הוצאת זרע לבטלה. אבל האיסור של משכב זכר חמור בהרבה.

בהצלחה - מנשה ישראל