שאל את הרב - כללי

מי המלאך שהפריע לבלעם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב רציתי לדעת האם ידוע מיהו ומהו שמו של המלאך שנגלה בפני בלעם ואתונו (האם מדובר באחד מארבעת המלאכים, מיכאל, גבריאל וכו`) תודה מראש מיכל

תשובה

שלום וברכה

כך כתוב בספר מגלה עמוקות על הפרשה:

"מלאך ה` שעמד לשטן לו היה גבריאל, והרמז, ויש"ם דב"ר בפי"ו ס"ת רמ"ו עולה גבריאל.

ויש אומרים שהיה מיכאל, כנרמז במלת אר"ה ל"י שהוא פני אריה וממנו היה מתיירא בלק ויגר מואב ויגר בגימ` מיכאל כהן גדול, וכן כי ירט הדרך לנגדי יר"ט בגי` מיכאל כהן גדול.

ויש אומרים שזה המלאך היה מלאכו של יעקב שהוא נוריאל והוא נרמז במלת נא ארה שהוא בגימטריא נוריאל.

ושלשתן אמת, שזה המלאך היה כלול מג` נשמות של אברהם יצחק ויעקב ונרמז במלת יר"ט כמ"ש במדרש רבה ותנחומא, יר"ט בא"ת ב"ש מג"ן שהוא מורה על ג` מלאכים שהם מג` אבות.

מיכאל הוא מלאך של אברהם גבריאל מלאך של יצחק נוריאל של יעקב

והראה המלאך בג` מקומות סימני אבות".

בהצלחה - מנשה ישראל