שאל את הרב - כללי

מה מעיד המזל שלי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום נולדתי ב 20.12.00 בכ"ה כסליו ואני רוצה לדעת מה מעיד התאריך הזה ההסברים עליו או איזה מזלות אני מתחברת מזה מזל קשת

תשובה

שלום וברכה

נולדת ביום הראשון של חנוכה ולכן קשורה את לתורה באופן מיוחד, הרי בחנוכה אנו מסמלים את ניצחון התורה על המתיוונים אשר רצו להחדיר לעם ישראל תרבות זרה, והמכבים נלחמו עם הרשעים אשר רצו להעביר את ישראל על דתם וניצחום, וע"כ קבעו את חג החנוכה.

והיום הגדול הזה משפיע על נפשך עד מאוד, וכאשר רואה את בעצמך, חיזקי ואמצי ובוודאי תצליחי לעלות מעלה בעבודת ה`.

שמך אורית מעיד גם כן על הקשר המיוחד שיש לנשמתך, עם האור הגדול הנובע על נשמות ישראל, בחנוכה יש אור ניוחד המתנוצץ מהאור הגנוז לצדיקים לעתיד לבוא.

מזל קשת המליך אות ס` בשינה וקשר לו כתר וצירפן זה בזה וצר בהם קשת בעולם וכסלו בשנה ויד ימין בנפש זכר ונקבה
(ספר היצירה)

במקומות רבים הדגישו חז"ל את מקומו המרכזי של מעשה החסד בבניין אישיותו של האדם. הדגשה זו עשויה להראות לנו מופרזת במקצת שכן מעשה החסד אינו מצריך יכולות שכליות גבוהות, כישורים יוצאי דופן, או הישגים מרעישי עולם.
גם חיוך מלבב לאדם מדוכא למעשה יחשה חסד.

מהו סוד חשיבותו של החסד
האדם מורכב ממזיגה של חומר ורוח, גוף ונשמה. הגוף יסודו מעפר, הוא אגואיסטי ומבקש לקחת את כל מה שאפשר, "מי שיש לו מאה, רוצה מאתיים".
לעומת זאת הנשמה היא חלק אלוקי ממעל, ניצוץ אלוקי שירד לעולם השפל.
כל מבוקשה הוא רק להעניק ולתת.

האדם נתון בקונפליקט בין הגוף לנשמה, בין מידת הנתינה למידת הנטילה.
כאשר האדם עושה מעשה חסד הוא מגביר את מידת הנתינה ובכך מחזק את צד הנשמה שבתוכו.

מזל קשת מקבל את השפעתו מספירת החסד המכילה בתוכה מאור פנים, שפע ונדיבות.
נתיב החסד עובר דרך ההתגברות על חולשותינו ועל נטיותינו האגואיסטיות המבקשות להטיל מרות על זולתו ולגמד את ערכו.
כאשר אדם משקיע עצמו בעשיית חסד הוא מגלה להפתעתו כיצד הוא גדל ומתעצם מפני שלמד למעט מעצמו.

בני מזל קשת נוטים להעניק מעצמם ומזמנם כדי לרצות את זולתם.
הם מסוגלים לשקוע בפרויקטים גדולים שעניינם הטבה וסיוע לנצרכים. בד בבד חשוב שיזכרו כי חסד אין עושים דווקא לזרים...

עזרה לקרובים עלינו ביותר - בני הזוג, בתוך המשפחה, בין הורים לילדים- נחשבת לנתינה מועדפת מכיוון שאין לה את הברק החיצוני המלווה מעשי חסד פומביים וממילא כוונתה טהורה יותר.

תכונת החסד של מזל קשת היא כלי רב עוצמה העשויה לרומם את האדם למחוזות גבוהים ולפתח אישיות בעלת מעורבות חברתית גבוהה. >בברכה - בנימין שמואלי