שאל את הרב - כללי

מה קורה לנשמה אחרי המוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

סבתא שלי נפטרה לפני מספר ימים כשהיא בת למעלה ממאה שנים. היא זכתה לראות בני נינים ורבים מנכדיה עוסקים בתורה ומעשים טובים. היא שמרה מצוות כל חייה אך לא ידעה קרוא וכתוב ולכן לא יכלה להתפלל. יש לי מספר שאלות: 1. האם היא יכולה לראות אותנו כעת 2.מה קורה לנשמה מייד לאחר המוות שמעתי שהיא מגיעה לבית שלה או מסתובבת ליד הקבר. האם זה נכון 3. האם כל מצווה או ח"ו עבירה שעושה אי מי מצאצאיה משפיע על מצבה בעוה"ב 4. מישהו אמר בהספדים שמובא בגמרא שמי שיש לו צאצאים (בני נינים) אינו רואה פני גיהנום. מה זה אומר שהיא הולכת ישר לגן עדן 5. האם יכול להיות שעצוב לה שהיא מתה למרות שאינה הולכת לגיהנום אשמח מאד לקבל תשובות! תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הנשמה יכולה לראות אתכם כעת.

בשבע הימים הראשונים הנפש הולכת מהבית לקבר וחזור, עד כלות השבעה.

כל עבירה של הצאצאים, שבאשמת חוסר החינוך של ההורים משפיעה על מצב הנשמה בעולם הבא, אבל כל מצווה של הנכדים משפיעה לטובה על הנשמה.

יתכן שעצוב לנשמה כאשר היא רואה שנגזר על הנכדים דברים לא טובים.

בברכה – בנימין שמואלי