שאל את הרב - כללי

ציתי לדעת מזה גיהנום,האם שם עוברים עינויים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. א. רציתי לדעת מזה גיהנום,האם שם עוברים עינויים...או שזה משהו אחר ב.מה ההבדל בין גיהנום לבין השאול

תשובה

שלום וברכה

אינני אוהב להתעסק בגיהנום אבל ממש לא נעים להיות שם, וכמבואר בהרחבה במדרשים ואבקש ממעל כבודו לפטור אותי מכתיבת הדברים. בגן עדן מתענגים הנשמות על ה` והנאתם היא גדולה כל כך, עד שאמרו חכמים יפה שעה של קורת רוח בעולם הבא יותר מכל חיי העולם הזה, וביארו הספרים שגם אם יצרפו את כל ההנאות של כל בני האדם בעולם מבריאת העולם ועד סופה, לא תגיע ההנאה הזו להנאה של הנשמה שעה אחת בגן עדן. השאול הוא מקום גרוע יותר מגיהנם . וה` עזור שנזכה כולנו לגן עדן.

בברכה - בנימין שמואלי