שאל את הרב - כללי

חזרה בתשובה ומזלות הרב פנגר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה ראשונה:במסכת ע"ז כח עמ` א` יש את הספור עם רבי יוחנן ע"ה ומחלת הצפדינא איך רבי יוחנן עשה את מה שעשה איך כביכול עשה קומבינה כזו!(זו שאלה ששאלו אותי ולא עניתי תשובה מספקת אז אם אפשר בבקשה לקבל תירוץ חזק על זה אשמח מאוד כמובן שאני מאמין שר` יוחנן זיע"א כפיו נקיות מכל חטא, אבל זה דבר שמעניין אנשים) שאלה שניה לרב יצחק פנגר:ראיתי שהרב עושה שיעורים על מזלות ועונה לאנשים בטל` על שאלות שיש להם לגבי המזל שלהם.רציתי להבין את זה ,כי לפי מה שאני מבין ארגון הידברות הוא ארגון של החזרה בתשובה ונראה לי שזה סותר את הדרך לא כי אם אני אומר שאין מזל לישראל ותפילה מהפכת הכל וכו` כל דברי האמת האלה ואח"כ מתעסק אם המזל שלך הוא כזה אז אתה כזה וכזה זה לא קצת מפספס את הנקודה שאלה שלישית:אמרתי לכמה אנשים שאני חושב שהתופעה שיש ברשתות השיווק של טעימות כאלה ואחרות וכל אחד בא וטועם ועוברים מדוכן לדוכן כאילו לא יודע מה מחלקים -זו תופעה שהורסת אותנו מה דעת רבני הידברות על תופעה זו(אם אפשר לקבל תשובה כי אלה שאלות שבחלקן אני צריך תשובה לאנשים אחרים תודה רבה וסליחה על ההטרדה)

תשובה

שלום וברכה

הצפדינא הייתה מחלה מסוכנת מאוד ומחמת פיקוח נפש מותר לעשות הכול. המזלות בקשר לעתידות אכן אין בהם כלום, אבל התכונות לפי המזל הם דברים שאפשר לדעת אותם, ומהם ללמוד איך להתגבר ולהתעלות. הטעימות אין בכך רע, והצנועים לא טועמים.

בברכה - בנימין שמואלי