שאל את הרב - כללי

השם ליהי בחג השבועות השנה נאמר לי שזה לא שם חיובי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי דגנית לפני 4 שנים בערך בהמלצת רב התווסף לי השם ליהי . בחג השבועות השנה נאמר לי שזה לא שם חיובי ועל כן ברכו אותי בשם דגנית רות. האם זה היה צעד נכון להוסיף את השם רות אוכל לשנות זאת בתעודת זהות רק עוד 3 שנים כי חלפו רק 4 שנים מאז שהוספתי . האם זה חייב להרשם בת.ז או שהתפילה מספיקה

תשובה

שלום וברכה

אין צורך בהעברת השם בתעודת זהות. אין די בכך שתחליפי את שמך לשם רות, כדי לשפר את מזלך, אלא עלייך ללכת בדרכי רות המואביה, אשר בחרה ללכת בדרכי ה` ועזבה את כל אמונתה הישנה, ובשכר זה זכתה רות להיות אם המלכות, ממנה יצא דוד המלך, ומזרעה יהיה המשיח.

את אינך צריכה להחליף את דתך חלילה אלא להחליט ללכת כפי דתך וכפי התורה שקיבלנו בהר סיני, שמירת השבת בוודאי תשפר את מצבך בכל תחום ועניין, ואז ישפיע עלייך ביותר חילוף השם, ויושפע עליך רוב טוב.

בברכה - בנימין שמואלי