שאל את הרב - כללי

תחיית המתים והדין האחרון שיהיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אומרים בגמרא מסכת עבודה זרה (אני מקווה שאני מצטטת נכון..) "יבוא יום חם כתנור" שמדובר שם על אחרי תחיית המתים שכולם יקומו לתחייה לתת דין על התולדות של המעשים שעשו(שזה הדין האחרון שיהיה)..עכשיו הכוונה לכולם בלי יוצא מין הכלל נכון! ואם זה כך.. אז איך כתוב שיהיו כאלו שלא יקומו לתחייה אם כולם יקומו לתת את הדין באותו משפט אשמח לקבל תשובה תודה. (אני חס ושלום לא חושבת שיש פה סתירה רק רוצה להבין את העיינין..)

תשובה

שלום וברכה

אכן הרבה יקומו רק כדי להיענש ולא לזכות לייעודים הטובים של תחית המתים וכמבואר בספר דניאל פרק יב (ב) וְרַבִּים מִיְּשֵׁנֵי אַדְמַת עָפָר יָקִיצוּ אֵלֶּה לְחַיֵּי עוֹלָם וְאֵלֶּה לַחֲרָפוֹת לְדִרְאוֹן עוֹלָם: (ג) וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ וּמַצְדִּיקֵי הָרַבִּים כַּכּוֹכָבִים לְעוֹלָם וָעֶד:

בברכה - בנימין שמואלי