שאל את הרב - כללי

בחירת שם לבן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני צריכה ללדת כל יום וטרם החלטנו על שם לבננו. לפני כן, עליי לציין שאבא של בעלי נפטר בסביבות גיל 50+ משטף דם במוח בשנתו. שני גיסי קראו לבניהם על שמו. בעלי רוצה גם הוא לקרוא לבן על שמו אך כשם שני. ולא ראשון. אמו מצפה ממנו שיקרא לילד בשם אביו שנפטר. שם אביו היה שלמה. אני חשבתי על השם רון שלמה. שיעשה לאב שמחה. האם נכון ומותר לקרוא לילד בשם סביו שנפטר לפני גיל 60 ומה דעת הרב על השם רון שלמה בעלי לא כ"כ מרוצה מהשם רון.. מה נכון לעשות אשמח לתגובה מהירה.. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אכן אין לתת את השם של האבלבד, אלא ללהוסיף שם נוסף, השם שרציתלהוסיף הוא טוב מאוד, אבל אם בעלך לא מעויינן נסי להוסיף שם אחר.

לידה קלה - בנימין שמואלי