שאל את הרב - כללי

שאלה על גילגולים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! כמו שהבנתי הנשמה שלא תיקנה את עצמה יש 3 פעמיים גילגולים כבנאדם ואז זה עובר לחי דומם וצומח אז שתי שאלות יש לי .. השאלה הראשונה היא איפה הגהנום בעצם אם יש תיקונים ועוד ועוד ועוד עד שמתקנים אז מתי יש גהנום באיזה מצב השאלה השניה היא,מתגלגלים 3 פעמיים כבנאדם אז זה עובר אחרי זה לחי ..אז למה צריך לעבור לדומם מה הוא כבר יכול לעשות כחיה נגיד איזה עבירות תודה !

תשובה

שלום וברכה

הגיהנום הוא השלב האחרון במסגרת התיקונים, ובכל מקרה לא שוהים שם יותר משנים עשר חודש. הגלגול בחיה מתקן את הנשמה לא על ידי מעשים טובים וכדומה, אלא הגלגול היא סוג עונש לנשמה שמכירה במה שהיא בהיותה בגלגול בבעל החי, והצער הזה בהרגשה הנוראה שמה רע היא עניין עזיבת ה` ואי הליכה בדרכיו עד שירדה למעלה נמוכה כזו, ובהכרה העמוקה הזאת היא מזדככת לאט לאט עד שהיא כבר מוכנה להתעלות למקור מחצבתה.

בהצלחה - מנשה ישראל