צום כיפור אחרי לידה

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום ושנה טובה, הכיפור השנה אהיה 17 ימים אחרי לידה בע"ה. וכיוון שאיני מניקה, יש לי כמה שאלות. 1.האם עלי לצום כרגיל למרות שעוד לא החלמתי? 2.ודאי שאצתרך לרחוץ את הבקבוקים של התינוקת, האם מותר לרחוץ רגיל? 3.מכשיר הבייביסנס שמצפצף במידה וחס וחלילה יש הפסקת נשימה הוא חשמלי, מותר לי להפעילו? (כל פעם שמניחים בעריסה צריך להפעילו מחדש) בתודה מראש, עדי.

תשובה

שלום וברכה

1. עלייך לצום. תרבי בשתיה כבר מהיום עד ליום כיפור ותשתדלי ביום כיפור לנוח ככל האפשר, ובעז"ה הצום יעבור בשלום.

2. מותר לשטוף.

3. אם אין סיבה מיוחדת לחשוש לילדך, אין להפעיל מכשיר זה בשבת.