שאל את הרב - כללי

אם חבר שלי נגע בחתולה שלנו שמתה יש בזה עניין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היום לחבר שלי בחצר מת מפצעיו גור חתולים כבן חודשיים שגסס במשך 3 ימים כתוצאה מנפילה והוא היה צריך לקבור אותו היום. עכשיו האם הוא צריך לעשות משהו מיוחד לאחר שהוא נגע בחיה מתה הוא טמא או שרק לשטוף ידיים טוב זה מספיק ויש לי דילמה שהתפתחה כתוצאה מכך. הרי גור חתולים הזה שבקושי חיי חודשיים מת מוות נוראי לאחר שנפצע קשות בכל גופו ולא שרד יותר מכמה ימים. הוא גם ככה חיי ברחוב ללא טיפול והשגחה של בני אדם וללא יותר מדי מזון... והרי לחתולים ולחיות בכלל אין עולם הבא ואין שום שכר או המשכיות לאחר המוות, זאת אומרת שכל חיה שמתה הולכת לאבדון כידוע לי. אז מה התועלת בזה שהוא נולד בכלל הרי החתולה שהולידה אותם יכלה להוליד רק 2 גורים במקום 3 וה` יכל לעשות כך שהאם תוליד רק 2 חתולים ללא השלישי, שהרי זה היה ידוע לו מתי ואיפה בדיוק הוא ימות והיה ידוע לו שלאותו גור חתולים לא יהיו צאצאים והוא סתם יסבול בעולם הזה ממוות איטי וכואב. אז למה לא יכל אלוקים לחסוך את זה מאותה חיה מסכנה שאין לה עולם הבא אלא כל מהשהיא עברה זה סבל. לו היה מדובר בבן אדם הייתי מבין שהוא היה פה כדי לתקן משהו או כדי לצאת ידי חובה מאותו עונש בעולם הזה ולהמשיך לעולם הבא, אבל כיוון שמדובר בחיה ללא נשמה וללא גמול או המשכיות אחרי המוות למה כל זה קרה אלוקים היה יכול לסדר כך שהיא בכלל לא תיוולד כדי לסבול בגיל כל כך צעיר או לפחות למנוע את אותה הנפילה שהביא לפציעה קשה כל כך. מקווה לקבל תשובה כי שאלה זאת יושבת לי על הלב. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אכן אין נגרם רע לאף חיה ללא סיבה. וכנראה שבגור זה התגלגלה נשמה שזה היה לה תיקונה, וכידוע שלפעמים מתגלגלת נשמה של אדם בחתול עקב חטאים מסויימים.

בברכה - בנימין שמואלי