שאל את הרב - כללי

גדלתי כיהודיה ונאלצתי לעבור גיור כי נולדתי בהודו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נולדתי וגדלתי וחונכתי כיהודיה. כשרציתי להנשא לפני כ22 שנה הרב ברבנות תל אביב אמר שישנה ספק משום שנולדתי בהודו. ועברתי גיור מתוך ספק. וגם החתן עבר את הגיור. השאלה שלי היא אם אנו יהודים. ברור שהגיור בסדר. אולם אם חלילה אנו לא יהודים .האם הגיור לספק נחשב או לא וענין זה מאוד מציק לי שאלתי רב מסוים שאמר שאין שום בעיה בעדה זו ומי שרוצה לעבור תהליך גיור יכול .אך לא חובה.

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך אם לא הייתי יהודיה עד היום והתגיירת כראוי תוך שמירת מצוות כראוי אין שום סיבה שלא תהיי יהודיה כשרה. ואשמח להבין אם את מעדת בני ישראל בקוצי`ן או מעידה הודית אחרת.

אודה להבהרתך - בנימין שמואלי