שאל את הרב - כללי

כיסוי מרפק וברך האם מן התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, האם כיסוי מרפק וברך מופיע בתורה, אם כן היכן אם לא אודה על הפניה היכן איסור זה מופיע. אני לא מוצאת בזיליקום, עירית ואורגנו כשר למהדרין, כיצד אוכל להשתמש בירק מכשרות רגילה ללא חשש אודה עד מאד לתשובתכם.

תשובה

שלום וברכה

אין הדברים מפורשים בתורה, אבל הדברים מפורשים בשולחן ערוך הלכותקריאת שמע ששם מבואר מה נקרא ערווה באשה והכלל הוא ששוק באשה ערווה וכן זרוע באשה ערווה, ושוק הוא הרגל ולדעת הרבה מהפוסקים הכוונה לרגל כולו, ויש מי שסובר שהשוק הוא עד אחרי הברך.

וזרוע הוא החלק העליון של היד עד אחורי המרפק, והמרפק עצמו בכלל הזרוע הוא. כעת בשנת השמיטה קשה להקל להשתמש בהשגחה רגילה.

בברכה - בנימין שמואלי