שאל את הרב - כללי

מאין אנו יודעים שאנחנו(נשמה)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ושבוע מצויין(-: אשאל ברשותכם כמה שאלות בניסיון להסביר את שאלתי... המרכבה... האם המרכבה נקראת מרכבה בשל מראה האם היא משל האם היא לא כלום אלא סיבור האוזן על מנת לפשט את "שיטותיו" של הקב"ה האם הנשמות רואות אותה העולמות העליונים והתחתונים... הקב"ה "חי" בעולם ללא מגבלות זמנים ומיקומים... לא אינני מבין משמעות העולמות... האם הם מקבילים לעולמנו אך במימדים או "אורכי גל" אחרים או כשמם כן הם למעלה, למטה... אין לי כל ספק לגבי הימצאותו יתברך ותורתו... אך איני מבין כל התיאורים והביאורים על העולמות הבלתי נתפסים לאדם... האם אלו מילים בלבד, או אמת לאמיתה מציאות, או דימיון אנושי שנועד להקל על המוח כל עניין ה"אורות" למיניהם... כל הראיה בכללה... מאין אנו יודעים שאנחנו(נשמה) רואים על שום מה השם "אורות" הרי זה מוכר ממציאות שיקרית שיוצר עולמנו הזניח... כל השמות והתיאורים למיניהם(למרות סוד האותיות), אמת הם או הקבלה דימיונית זניחה לאמת אני מקווה שהשאלות הבהירו את שאלתי הכללית... (-:

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות מאוד;

אמת. מרכבה נקראת כך בשל מראה.
נחלקו המפרשים לגבי המרכבה;
השיטה המקובלת אומרת שמדובר במציאות ממשית, והנשמות רואות אותה, הכול לפי מעלת וערך כל נשמה.

הקדוש ב"ה חי וקיים לעולם, וכבודו ממלא את כל העולמות כולם, בלי יוצא מן הכלל.
בספר שיעורי דעת מסביר טיב עולמות אלו.
הם אמנם מקבילים לעולמנו, ולמעלה ולמטה היינו מבחינת דירוגם, מעלתם וערכם, ולאו דווקא בפועל ממש.

מדובר במציאות אמיתית, וכך כל השמות והתיאורים אשר בספרים.

באמת, אורות שלנו הינם רק דימוי ומשל לאור האורות של האמת.

הצלחה וברכה;

יעקב משה