שאל את הרב - כללי

למה כתוב "הוכח תוכיח", וכי למה יש כפל לשוני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ראשית, התשובה של שלך הייתה מדהימה.נראה שהיא מצויינת ונהדרת ואכן מתאימה למסכת סוטה. רב תודות. כפל לשוני: "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא" למה כתוב "הוכח תוכיח", וכי למה יש כפל לשוני לא היה מספיק לכתוב: "הוכח את עמיתך ולא תישא עליו חטא" או לחלופין: "תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא" ישנו כפל לשוני מובהק. אז למה הכפל לשוני הזה בברכה, אור.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

חז"ל נחלקו ביחס לשאלה הזאת והדומה לה.
יש אומרים שהכוונה היא לרבות 'אפילו מאה פעמים', ויש אומרים 'דברה תורה כלשון בני אדם', ופעם דיברו בני אדם בצורה הזאת.

הצלחה וברכה;

יעקב משה