חג השבועות לבד או עם המשפחה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, אני חוזרת בתשובה מזה זמן לא רב, שאלתי היא בעניין חג השבועות, הוריי נוסעים לאחותי ושם(בקיבוץ) אין בית כנסת, לכן החלטתי להשאר בבית, מה עליי לעשות האם עליי להכין ארוחת חג האם בכלל עליי ללכת לבית הכנסת ואם כן, מתי ללכת לבית הכנסת אודה לכם מאוד על תשובתכם בהקדם, מפאת הזמן שמתקרב החג

תשובה

שלום וברכה

אני מצדיע לך על ההקרבה, אבל אם ניתן לשמור על החג כהלכה שם בקיבוץ, אי עשיית מלאכה, ואכילת כשר, אפשר לך לנסוע יחד עם המשפחה ולעשות את התפילות באופן עצמאי [בחדרך, שיהפוך לבית כנסת זמני].

בחג השבועות, חג מתן תורה, חייבים לשמוח ולהתענג, ומצוה לאכול שני סעודות אחת בליל החג [יום ראשון בערב], וסעודה אחת במהלך היום, [נוהגים שאחת מהארוחות תהיה ארוחה חלבית]. מתפללים תפילות חג, בליל החג, וביום החג [יום שני].

אם תשארי בבית, תשמעי בבית הכנסת קריאת התורה בפרשת מתן תורה. אם תחליטי לנסוע תוכלי לקרוא בעצמך בספר שמות פרק יט ופרק כ.

חג שמח - מנשה ישראל