שאל את הרב - כללי

האם מותר להתקלח בשבת ואם לא מדוע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

א.האם מותר להתקלח בשבת ואם לא מדוע ... ב.מתי אמורים לברך ברכת המזון אני כל שעה אוכל משהו וכל פעם אני חושב אם עכשיו צריך או לא..מתי חובה לברך ומתי לא.. ג.האם בליל שבועות שזה יוצא ב ה` בסיוון שאמורים ללמוד כל הלילה תורה אפשרי ללמוד בבית כלומר לשמוע הרצאות וכו` או שעדיף חברותה.. תודה מראש על העזרה וחודש מצווין לכולם.

תשובה

שלום וברכה

אסור להתקלח במים חמים בשבת, משום איסור בישול של המים החדשים, ולפעמים גם הבישול של המים שמשתמשים בהם כעת בעת הפעלת יונקר וכדו` וזאת בנוסף לאיסור דרבנו לרחיוץ את גופו במים חמים, גם אם המים חמים מערב שבת.

אם אכלת כשיעור זית שהוא בגודל קופסת גפרורים, ואינך מתכוון לאכול "כעת" עוד, יש לברך ברכת המזון. עדיף ללמוד בחברותא ואפשר ללמוד גם בבית, אבל אין לשמוע הרצאות בבית, כי אסור להפעיל כל מוצר חשמלי בחג כול מחשב או טייפ.

בברכה - בנימין שמואלי