גיור תינוק

  • כ"ג אלול התשע"ה

שאלה

בס"ד האם ניתן לגייר תינוקת כשאמה לא יהודייה? ואם לגבי תינוק זה אותו דבר? תודה

תשובה

שלום וברכה

בעיקרוןן ניתן לגייר תינוק ותינוקת בבית הדין, מאחר וזה זכות אלדם להפוך יהודי. זכות זו היא רק אם התינוק יחונך לשמירת מצוות. אם הילד יגדל בבית לא דתי ולא יחונך לשמירת המצוות אין לגיירו כי הוא רק מפסיד מהגירות והגירות לא תקפה כלל.

בכל מקרה תינק שגוייר, בהגיעו לעול המצוות יש לו יכולת להחליט שהגירות לא מתאימה לו ויחזור לגיותו.