האם מותר לשמוע קול אישה שנשמע כמו גבר?

  • כ' אלול התשע"ה

שאלה

האם מותר לבנים לשמוע שיר שבמקור בוצע על ידי אישה, אך בתוכנה שמשנה קולות זה נשמע כמו גבר. האם מותר לגברים לשמוע את זה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לאיש לשמוע קול אישה שנשמע כמו גבר, אך אם הקול הוקלט אין בכך איסור - היות שזה לא בגדר קול אישה, אלא חיקוי של קול אישה על ידי גלי החשמל (ראה שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות מג). כמובן שהיתר זה הוא בתנאי שתוכן השיר כשר ואינו גורם לשומע הרהורי עבירה.

בברכה,

הלל מאירס