שינוי שם .

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב . קוראים לי נדין ואני בת 28 .. שלחתי לא מזמן שאלה לגבי פרנסה .. והתחזקתי בהצעות של צניעות ושבת . שבת בעזרת השם אני יתחזק וישמור , כי זה עדיין מאוד קשה לי בסביבה שאני נמצאת . אבל צניעות שמתי עלייה דגש וכול פעם שאני לובשת בגד אני חושבת מס פעמים . תאבל שאלתי שם באותה הודעה .. לגבי השם שלי , משום מה תמיד הוא קצת הפריע לי כמה שכולם חושבים שהוא מיוחד . הפריע לי כי הרבה חושבים שזה שם ערבי , וגם תמיד רבניות ורבנים שפגשו בי אמרו לי שבגלל הדין בסוף זה בעייתי אני תמיד עומדדת בפני דיניים . אז השאלה שלי .. יכול להיות שקשה לי קצת יותר בגלל השם ? האם זה באמת משפיע ? ואם כן .. איזה שם הרב מציע ? אם צריך יותר פרטים בשביל להתאים שם .. אשמח לשלוח . תודה תודה שאתם קיימים . ממש שליחים שעוזרים אפילו מאלפיי קילומטרים לגלות את האמת ולחיות בה .

תשובה

שלום וברכה

החיזוק בענייני שבת חשוב יותר מאשר שינוי בשם. שמירת השבת תסייע לך מאוד להצלחה בכל אשר תפני.

תוסיפי לעצמך את השם דינה ותשתמשי בעיקר בשם דינה.