שאל את הרב - כללי

שאלה לרב זמיר כהן!!

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

אני מבקשת להעביר את השאלה לרב זמיר כהן ולקבל דעתו של הרב: אני עומדת בעז"ה לפני ניתוח קיסרי הרביעי (מהסטוריה בעבר אחרי הלידה קבלתי מנות דם היה התאוששות והחלמה די קשה אחרי שנה עוד לידה קיסרית עם סיכון מה שהיה שליית פתח נמוכה- שזה סיכון די גבוה בלשון הרופאים היה הריון קשה עם הרבה אישפוזים ודימומים במהלך הניתוח היה הרדמה מלאה ושוב אבל אח"כ החלמה די מהירה עוד הריון אחרי שנה אבל לידה שלישית היה ברוך ה' הרבה יותר טוב ובלי סיכונים וההתאוששות היה הרבה יותר קלה )כעת אני עומדת לפני ניתוח רביעי בסוף החודש בעז"ה בהתחלה היה קצת סיבוכים ושוב חשש לשליית פתח אבל נשלל לציין רק שאני מטופלת במרפאה לסיכון גבוה לנשים הרות השאלה היא בעלי רוצה שאני אקשור חצוצרות הרופאים גם אמרו לי אחרי ניתוח שני לא להביא עוד אני בעצמי לא מעוניינת בקשירת חצוצרות הרופא המטפל המליץ אבל נתון לשיקול דעתי אני נפשית לא מוכנה ולא מעוננית אמרתי גם לבעלי הוא פשוט מפחד מהמצב שלי לכן היתי מאוד רוצה שהרב ייתן את דעתו בענין ומה כדאי לעשות וגם לברך אותי לפני הניתוח שאני עומדת לעבור בעז"ה אחרי חג סוכות השם: רותי בת עדנה.

תשובה

שלום וברכה ומועדים לשמחה

ראשית הנני לאחל הצלחה בלידה בבריאות ונחת לך ולעובר הי"ו.
אם אין מניעה רפואית ליטול גלולות למניעת הריון, זה עדיף מלבצע צעד בלתי הפיך כקשירת חצוצרות. כך גם ייקל עלייך מבחינה נפשית וכפי שציינת בדברייך, וגם תוכלי לכלכל צעדייך בחכמה בעתיד.
בברכה נאמנה
זמיר כהן