שאל את הרב - כללי

חד הורית יכולה לערוך פדיון לבנה הבכור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אם חד הורית יכולה לערוך פדיון לבנה הבכור האב לא מכחיש את אבהותו.

תשובה

שלום וברכה

לא. האם איננה מצווה על פדיון בנה בכורה, המצווה שייכת לאב. בהעדר אב שיקיים המצווה, המצווה עוברת להילד עצמו לכשיגדל, ויש לעשות סימן ברור לילד שהוא עדיין לא נפדה [בעבר היו תולים טס של כסף על הצוואר עם חרטיה שהילד לא פדוי, וביום כניסתו למצוות הוא היה פודה את עצמו].

בהצלחה - מנשה ישראל