"הברית"

  • י"ז אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב בנימין שאולי. אני נכשל שוב ושוב בעניין הברית,מתוך רצון שלי ביצעתי ע"י בזק חסימה באינטרנט(שלא צלחה) . ועדין מנסה להסדיר את הנושא, חשוב לי לשמור את עניין הברית ואני מנסה בתוקף ונופל מסיבות שונות. לפעמים אני חש רצון עז (לא מוסבר) לכך,ולבסוף אני נופל ומצטער לאר מכאן. אני ואשתי התחלנו להקפיד על טהרת המשפחה ,אך שמגיע העת היא לפעמים עייפה הוא לא בעניין בשל עיסוקים,ותמיד דוחה את זה ,"לא עכשיו " "מאוחר יותר" וכו.. ממש נדרש ללחוץ בכדי שהיה בעת הצורך לפעמים עד כדי פיצוץ שאני מתייאש ונופל שוב(פתרון קל וזמין). אשתי יודעת הכל וגם אוהבת אותי אבל.... תמיד עוד מעת ,אני יכול לתת מענה בדרכים אחרות אך חשוב לי לא להגיע לכך, אשתי טובה ונעימת הליכות אבל כשהיא עייפה הוא עסוקה הוא מסדר,הוא רוצה לצאת וכו.. אז היא דוחה זאת לאחר כך וזה גורם לי תסכול רב, 1-מה מציע כבוד הרב? 2-מה מחויבות האישה מצד הדין? 3-ואם לא מסתר כי היא אינה יכולה הוא עקב ויכוח האם אני עושה זאת העונש עלי? נ.ב מצטער מראש על השאלה הארוכה. בברכה : שלומי

תשובה

שלום וברכה

אם האישה עייפה בלילה יש לקיים יחסים לפנות בוקר ואם אין ברירה אחרת תקיימי יחסים בוקר לפני הקימה כאשר החדר חשוך לחלוטין.

יש כמובן להתחשב בחולשה ובעייפות של האישה ולא ללחוץ אותה כאשר היא לא יכולה ולנסות לעשות את מה שאמרתי. תשנו יחד בלילה ללא בגדים ובבקר תקומו שניכם בתשוקה לקיים יחסים אי"ה.

בברכה,

בנימין שמאולי