שאל את הרב - כללי

מחכה לעולם הבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב... אני מאמינה באמונה שלמה שאלוקים קיים גם שהוא לקח לי אנשים נורא נורא קרובים הפסקתי להאמין ואז האמנתי שוב האמונה שלי שבו גדלה אבל יש משהו בי שלא מסתדר אני בנאדם נורא נורא עצוב אין בי שמחה אמיתית אני מרגישה לא שייכת לעולם הזה ועם כמה שזה עצוב לומר את זה אני רק מחכה לעולם הבא וזה משהו שלא מובן לי האתר הזה רק מחזק אותי ובעזרתכם האמונה שלי לא נעלמת...תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין האמונה אמורה להיפגם בגלל שאנו מצטערים על מה שה` עשה לנו או לקרובינו, ולכן מה טוב עשית שחזרת לאמונה. הדרך למצוא שמחה, היא בשתיים א, להחדיר את האמונה הנפלאה בליבנו שה` הטוב הוא המטיב לכול הברואים ואין רע מאיתו יתברך, וכל הקרובים שנפטרו עדין חים בעולם הבא ורק עברו להתגורר בעולם קדוש נטול דאגות שכל שומרי המצווה נהנים מזיו השכינה.

ב. מילוי תוכן לחיים, וזאת ע"י לימוד מטרתנו בחיים, ומילוי הייעוד שלנו כעם יהודי, כאשר מתחברים למצוות ה` וממלאים את ציוויו, חיינו מתמלאים סיפוק ושמחה, וכל העצב ייעלם.

בהצלחה רבה – בנימין שמואלי