שאל את הרב - כללי

קניתי טלית (גדול) ושכחתי לברך עליה שהחיינו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1) קניתי טלית (גדול) ושכחתי לברך עליה שהחיינו, (כבר הנחתי תפילין איתה) האם מאוחר מידי לברך שהחיינו 2) האם יש בעיה שהמיטה תמוקם מתחת לחלון עברתי לדירה חדשה והמיטה ממוקמת מתחת לחלון, הבנתי שיש עם זה בעיה, האם הדבר נכון 3) האם מותר להיכנס עם ציצית קטן לשירותים הרי יש חשש שהציציות יחליקו ויכנסו חלילה למים וכדו`, האם יש עם זה בעיה 4) יש בעיה לשבת לאכול עם אנשים שלא נוטלים ידיים. מהו הדין לגבי משפחה שאינה נוהגת כך (ליטול ידיים) (בליל שבת למשל) 5) האם ברכת "מזונות", פוטרת מברכת "שהכל" על שתיה (מים למשל) 6) מתי יש לברך "על מצוות ציצית", על טלית קטן, ומתי יש ללובשה בלי ברכה 7) האם מותר לשנות לצורך הסתרת מצווה (לדוגמא באם נעשתה מצווה כלשהי שאין ברצוני שידעו שעשיתי אותה אני, האם יש היתר לומר שלא אני עשיתי אותה) 8) האם מותר לומר קריאת שמע שעל המיטה ללא גרביים, וברכת וידוי בפרט, שאותה עושים בעמידה 9) על רצועת העור שבתפילין שלי יש כתם שחור קטן מצביעת העור (לא הצד החלק, אלא הצד השני), האם הדבר מהווה הפסק מהרצועה ליד

תשובה

שלום וברכה

1. אי אפשר לברך שוב.

2. אין כל בעיה

3. מותר להיכנס לשירותים עם ציצית קטן, מעיקר הדין.

4. אין לחשוש לכך.

5. לא

6. ביום שי ללבשה בברכה, ובלילה אין לברך על הטלית קטן. אם הינך מלביש ציצית קטן בבוקר, והינך מתכוון ללבוש טלית גדול מאוחר יותר, אין לברך על הציצית ויצא ידי חובתו מהטלית גדול.

7. כן

8. מותר.

9. אין בכך כל בעיה.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי