ספירת העומר>><

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אחותי בת ה7 אמרה לי שאת ל"ג בעומר של היום אסור להגיד, ז"א שאם אני רוצה לדעת איזה יום לעומר אני צריכה לשאול איזה יום היה אתמול, (נניח שאתמול היה ה14, אז אני אבין שהיום ה15), לא כ"כ הצלחתי להבין ממנה למה בדיוק עושים את זה ככה, אתמול שאלתי ידיד על העומר, והוא אמר לי שזה יום האבל, שמתו 24 אלף תלמידיו של רבי עקביא , איך בדיוק הם מתו (24 אלף.. זה המון !), עוד שאלה, בהבדלה אחד מברך ומוציא את כולם מידי חובה, גם בברכה הזו אפשר להוציא את כולם (אני יודעת שזה לא קשור לנשים ושהן לא מברכות !) תודה מראש.

תשובה

שלום לך

ובכן אכן אלו המברכים אסור להם לומר את היום של העומר לפני הספירה בברכה, מאחר ולאחר שאומרים את יום הספירה כבר יוצאים ידי חובה, ואי אפשר לברך את הברכה על כך. את מצות הספירה אי אפשר לצאת מאדם אחר מאחר וכתוב וספרתם לכם- שתהא ספירה לכל אחד ואחד. אבל את הברכה של קודם הספירה אפשר לצאת מאחר.

עלי והצליחי והמשיכי להחכים עוד בתורת ה` - בנימין שמואלי