שאל את הרב - כללי

הזמן שלאחר המוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם. נקלעתי לאתר זה "במקרה" (במרכאות כי אין דבר כזה מקרה). אני מתעניינת ביותר בחיים שלאחר המוות מאז מות דודתי היקרה עליה השלום, ביום חג הפסח האחרון. 1. דודתי מתה מיתת נשיקה בחג הפסח עצמו (18:20 בערב, ועדיין לא יצא החג). היא היתה צדיקה, אישה דתיה אשר הקדישה את חייה לטיפול בבעלה ז"ל ובקיום מצוות, כמו אפיית מצות שמורות לפסח, שמירת השבת, הכנסת אורחים ומתן תרומות ועוד הרבה מאוד מעלות אחרות. הבנתי שבזכות כל הנ"ל היא ניצלה מחיבוט הקבר. האם זה נכון 2. איך הזמן מתנהל בעולמם. האם הכל סינכרוני כמו כאן, ולוקח זמן מסויים עד שדברים מסתיימים 3. האם זה נכון שבארץ ישראל כמעט ואין מקרים שמת נראה בצורה גשמית בזמן עירות 4. אני חשה כי היא מתקשרת איתי ומדברת איתי, עונה לי לשאלותיי. האם אני מדמיינת בשיחותינו אני מבקשת ממנה לא להופיע בפניי כי אני מאוד מפחדת, אלא רק בחלומות. האם יכול להיות שהיא שומעת ואכן לא תעשה זאת 5. ובכלל, אני מאוד מאמינה בחיים שאחרי המוות ולכן מאוד מפחדת ממקומות גדולים וסגורים (כמו בית חדש, שאליו אני מתעתדת לעבור), מהחושך וכו`. איך אוכל "להעיף" מעליי את הפחדים הללו מאוד מודה לכם על התשובות ועל העשייה שלכם בכלל!

תשובה

שלום וברכה

אכן הצדייקם ניצלים מחיבוט הקבר והכול לפי חשבונות שמיים, ויתכן בהחלט שהיא אכן ניצלה מדין קשה זה. ישנו מושג של זמן גם בעולם הבא.

3. נכון

4. כמדומני שהכול דמיון וכך שהיא אכן לא תופיע לך בהקיץ ולא בחלום.

5 החיים שלאחר המות הינם אמת, אבל אין במה לחשוש להיכנס למקומות גדולים, כל בית שיש בו מזוזה אין כוח למזיקים להזיק.

בברכה - בנימיןשמואלי