שאל את הרב - כללי

נשמה יכולה לחזור לעולם שוב ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב גיסי נפטר לפני שנתיים ב-ד` באייר. נולד לו נכד ב-ד` באייר תשס"ח שאלתי היא: האם יכול להיות שבגלל שהנכד נולד באותו תאריך אבל לא באותה שנה שנשמתו של גיסי חזרה לעולם הזה ודרך אגב הנכד מאוד דומה לו להפליא! תודה מראש על תשובתך

תשובה

יתכן מאוד. מבואר בספרים בי ביום השנה הנשמה באה לדין חדש בכדי להתעלות לעולם עליון יותר, ולפעמים בכדי להתעלות יותר יש לרדת שנית לעולם הזה, לתקן משהו שבדין הראשון זה לא היה נחשב לפגם, ורק עם ההזדככות שהיה לו במשך הזמן מדקדקים יותר, וכדוגמת בגד שאין הכתמים הקטנים נראים כל עוד הבגד מוכתם מאוד.

בהצלחה - מנשה ישראל