שאל את הרב - כללי

שויתי השם לנגדי תמיד מה הכוונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחורה מתחזקת ברוך ה`, ומאוד נהנית מהאתר שלכם ומההרצאות זה מאוד ממלא ונתן הרגשה טובה. לפעמים שואלים אותי שאלות שקשורות לדת, ולא תמיד יש לי תשובה או שאני לא יודעת איך להסביר את מה שאני כן יודעת, חברה שאלה אותי שאלה שאני לא יודעת איך להסביר לה ובעצם אני לא יודעת מה לענות , כתוב "שיויתי ה` לנגדי תמיד" שה` רואה אותנו כל הזמן, אבל יש מצבים שאדם מתקלח למשל הוא לא יכול לחשוב על זה ואני לא יודעת מה להגיד לה, אני יודעת שזאת שאלה שבא לתת כאפה למי ששואל מצטערת מאוד עליה , אבל אין לי מה לענות לה אם תוכלו לכתוב לי מה להגיד לה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

לא מגיע לאף אחד כאפה, ודנו בכך הפוסקים אם מותר להרהר במציאות ה` יתברך בשירותים ובמקלחת וכדו`, המתירים מביאים ראיה מפסוק זה, והאוסרים אומרים ש"תמיד" הכוונה מתי שהדבר מותר.

בברכה - בנימין שמואלי