חינוך ילדים

חינוך ילדים - משמעת, גבולות, וחינוך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם. יש לי שני ילדים, נדב בן שנתיים ו-5 חודשים, ונעם בת שנה ושמונה חודשים. (הפרש ביניהם 10 וחצי חודשים). נדב - נולד בלידת וואקום, אחרי הריון קשה מאוד ופחד מהלידה, ונעם יותר תוססת ויודעת להסתדר. שאלתי - נדב שעדיין לא מדבר, לא מקשיב, די מרדן, כשמבקשים ממנו לא לפתוח לסגור דלתות, לקרוע ספרים, לשבור צעצועים, בוכה ואחרי שמסבירה לו - מחייך, ואחרי שניה וחצי שוב חוזר על התעלולים האלה. אני עושה כל מאמץ להיות עם שניהם מרגע שחוזרים מהגן, ולשלב פעילויות, אולם ההתנהגות שלו גוזלת ממני את כל הכוחות. אני פשוט במאבקים איתו עד שמרדימה אותם לישון. ניסיתי דבר נועם, רוגע, פיוס, לאחר מכן, ללא כל שליטה אני פשוט צועקת עליו לא מנקמה אלא כי איני מצליחה אחרת. מה עושים צריכה תשובה מפורטת. מאיזה גיל להסביר לפעוט גבולות ומשמעת. מה לעשות, איך לעשות, אני אשמח לקבל עזרה. מודה לכם מאוד. אילת

תשובה

שלום וברכה

מקום מיוחד לטיפול בענין זה מרכז הגה 035780893 0773203050 מומלץ ביותר- בנימין שמואלי